Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En fräsch citronfromage brukar vara en uppskattad dessert. Toppa med hemlagad havrecrunch, en bit citron och färsk mynta.
Citronfromage: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i cirka 5–10 minuter.
Vispa grädden.
Vispa upp äggulorna och honungen, tillsätt citronskal och citronsaft.
Vispa äggvitan till ett skum i en separat skål.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det på låg värme i en kastrull. Vispa ner gelatinet i äggulesmeten. Vänd i grädden och vänd till sist i äggvitan.
Häll upp i portionsglas eller glasburkar och ställ in i kylen i minst 3–4 timmar.
Havrecrunch: Sätt ugnen på 175 grader.
Skär smöret i tärningar och blanda med havregryn, mjöl och honung till en smulig deg. Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter, tills den börjar bli gyllenbrun.
Låt svalna på plåten och hacka grovt.
Servering: Vispa grädden. Toppa citronfromagen med vispad grädde, havrecrunch och garnera med mynta och en bit citron eller rivet citronskal.
Recept från Mitt kök