Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronfromage

En fräsch citronfromage brukar vara en uppskattad dessert. Toppa med hemlagad havrecrunch, en bit citron och färsk mynta.

Citronfromage
Citronfromage
Citronfromage
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Citronfromage

  • 4gelatinblad
  • 3 dlvispgrädde
  • 3äggulor
  • 2äggvitor
  • 1 dlhonung- flytande
  • 1,5citron- rivet citronskal av citron och saften av ½ citron

Havrecrunch

  • 50 gsmör- kallt
  • 1 dlhavregryn
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 mskhonung- flytande

Till garnering

  • vispgrädde
  • mynta- färsk
  • citron- en bit på varje eller rivet citronskal

Gör så här

  1. Citronfromage: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i cirka 5–10 minuter.

  2. Vispa grädden.

  3. Vispa upp äggulorna och honungen, tillsätt citronskal och citronsaft.

  4. Vispa äggvitan till ett skum i en separat skål.

  5. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det på låg värme i en kastrull. Vispa ner gelatinet i äggulesmeten. Vänd i grädden och vänd till sist i äggvitan.

  6. Häll upp i portionsglas eller glasburkar och ställ in i kylen i minst 3–4 timmar.

  7. Havrecrunch: Sätt ugnen på 175 grader.

  8. Skär smöret i tärningar och blanda med havregryn, mjöl och honung till en smulig deg. Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter, tills den börjar bli gyllenbrun.

  9. Låt svalna på plåten och hacka grovt.

  10. Servering: Vispa grädden. Toppa citronfromagen med vispad grädde, havrecrunch och garnera med mynta och en bit citron eller rivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök