Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på frisk fromage med yoghurt och mycket citronsmak. Här i bästa sällskap med hallon och mörk chokladtryffel.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften, mät till ca 1/2 dl. Värm saften på svag värme. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och låt dem smälta i saften.
Skilj på äggulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt 2 msk socker under vispningen. Vispa äggulorna med 2 msk socker tills det får ljusgul färg och blir fluffigt.
Blanda yoghurt och citronsaft med äggulorna och rör ner hälften av äggvitan. Vänd sedan försiktigt ner resterande äggvita.
Lägg hallon i botten på varje glas, spara hälften till garnering. Fyll på med citronfromage. Låt stelna 1 timme i kylen. Garnera med hallon och pudra över florsocker. Servera med chokladtryffel.