Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronfromage med röda vinbär

Recept på citronfromage  med röda vinbär. Fluffig och len fromage som toppas med bärklasar.

Citronfromage  med röda vinbär
Citronfromage  med röda vinbär
Citronfromage  med röda vinbär
Recept på citronfromage med röda vinbär. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1citron
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 2ägg
  • 5gelatinblad
  • 2 dlvispgrädde

Garnering

  • röda vinbär

Gör så här

  1. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet med ett zestjärn. Pressa ut 2 1/2 msk saft.

  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i citronskalen och koka ca 5 min. Ta upp dem på ett fat och låt lagen svalna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  3. Dela äggen. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa grädden. Vispa äggulorna pösiga med sockerlagen. Blanda ner citronsaft och grädde i äggulepöset och vänd sedan ner äggvitorna.

  4. Smält lite av smeten i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i blandningen. Rör ner i den större mängden smet.

  5. Fördela smeten i glas och låt stå i kylen för att stelna ca 3 timmar.

  6. Garnera fromagen med de glaserade citronskalen och vinbärsklasar och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin