Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på citronfromage med röda vinbär. Fluffig och len fromage som toppas med bärklasar.
Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet med ett zestjärn. Pressa ut 2 1/2 msk saft.
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i citronskalen och koka ca 5 min. Ta upp dem på ett fat och låt lagen svalna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Dela äggen. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa grädden. Vispa äggulorna pösiga med sockerlagen. Blanda ner citronsaft och grädde i äggulepöset och vänd sedan ner äggvitorna.
Smält lite av smeten i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i blandningen. Rör ner i den större mängden smet.
Fördela smeten i glas och låt stå i kylen för att stelna ca 3 timmar.
Garnera fromagen med de glaserade citronskalen och vinbärsklasar och servera.
Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin