Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronfromage med färska bär

En syrlig och fräsch citronfromage till efterrätt slår aldrig fel! Desserten går att förbereda i god tid och ta fram strax innan servering.

Citronfromage med färska bär
Citronfromage med färska bär
Citronfromage med färska bär
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 6 stgelatinblad
  • 3 stägg
  • 1,5 dlsocker
  • 0,5 stcitron- skal
  • 1citron- saften
  • 3 dlvispgrädde

Servering

  • jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. i 5 minuter. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa gulorna pösiga med socker.

  2. Rör ner citronskal och saft. Ta upp och smält gelatinbladen på svag värme och rör ner i citronkrämen.

  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa grädden. Vänd ner grädden och sist äggvitorna i smeten.

  4. Häll upp i portionsformar eller en stor. Ställ kallt i minst 4 timmar. Stjälp upp fromagen och garnera med jordgubbar och citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök