Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En perfekt dessert att ha på lut i frysen. Ta ut citronerna i tid så smakar parfaiten så mycket mer.
Skär av toppen, ca ¼, på citronerna. Gröp ur dem med en liten vass kniv och en liten sked. Spara inkråmet. Sila av 1/2 dl saft.
Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda ner vaniljkornen i grädden. Vispa grädden hårt. Rör ner äggsmeten.
Skär citronerna så att de blir plana i änden och fyll dem med glassmeten. Ställ dem i en form. Häll ev glassmet som blir över i en liten skål. Frys alltsammans minst 6 timmar.
Ta fram glassen och låt mjukna i rumstemperatur ca 20 min.