Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrondricka med mynta

Saften håller sig i ca 6 veckor. Späd 1 del saft med 4 delar vatten och servera med is i höga glas.

Citrondricka med mynta
Citrondricka med mynta
Citrondricka med mynta

Ingredienser

  • 4citroner- stora
  • 1,2 lströsocker
  • 30 gcitronsyra
  • 1mynta- kruka, färsk
  • 1 lvatten

Gör så här

  1. Tvätta citronerna noga. Skala dem tunt med en potatisskalare utan att få med det vita.

  2. Varva socker, citronskal och citronsyra i en skål. Pressa över citronsaften och lägg även i citronköttet. Plocka av myntabladen och lägg dem i skålen. Koka upp vattnet och häll det över. Rör tills sockret smälter. Täck över och ställ svalt 1 dygn.

  3. Sila saften genom silduk. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Tillslut och förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?