Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cocktailtomater, oliver och små lökar är vackra och goda tillbehör till lax.
Skala löken.
Fräs tomaterna i oljan cirka 3 minuter. Strö över salt och socker och fräs 1/2 minut. Ta upp dem på en tallrik.
Fräs löken i oljan som finns kvar i pannan cirka 5 minuter. Smula över buljongtärningen och fräs cirka 1 minut. Tillsätt vinet och vattnet, sjud löken mjuk, cirka 5 minuter. Blanda i tomaterna och oliverna och sjud cirka 1 minut. Strö över salladslöken. Håll såsen varm.
4 Bryn laxbitarna runtom, ej i för stark värme, cirka 3 minuter. Ringla över citronsaften och efterstek under lock cirka 3 minuter. Salta och peppra.
Fördela tomater, löken och oliverna i varma tallrikar. Toppa med fisken.
Koka upp såsen och ev koka ihop den 2-3 minuter. Ringla såsen over fisken och grönsakerna. Garnera med färska örter och peppar.
Recept från Mitt kök