Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrondoftande lammfärsbollar med parmesanost

Lammfärsbollarna förbereds och värms strax före servering.

Citrondoftande lammfärsbollar med parmesanost
Citrondoftande lammfärsbollar med parmesanost
Citrondoftande lammfärsbollar med parmesanost

Ingredienser

  • 300 glammfärs
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,75 dlpersilja- hackad
  • 0,5citron- rivet skal och saft (2 msk)
  • 1 dlparmesan- riven
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Panering

  • 1 dlvetemjöl
  • 2ägg
  • 3 dlpanko- eller ströbröd

Stekning

  • 2 mskrapsolja
  • 1 msksmör

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färsen med lök, persilja, citronskal och citronsaft, ost, salt och peppar.

  2. Forma färsen till små bullar. Vänd bullarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.

  3. Stek köttbullarna runt om i olja och smör ca 5 min. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?