Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrondoftande broccolisnäckor

Citronen ger frisk smak till den här rätten.

Citrondoftande broccolisnäckorCitrondoftande broccolisnäckorCitrondoftande broccolisnäckor

Ingredienser

  • 600 gbroccoli- färsk
  • 350 gpasta- t ex orecchiette eller snäckor
  • 6parmaskinka- skivor, eller annan lufttorkad skinka
  • 1 msksmör
  • 2 mskolivolja
  • 2vitlök- klyftor, skivade
  • 1röd spansk peppar- urkärnad och finhackad
  • 0,5citron- borstad, finrivet skal + saft
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlparmesan- färsk, riven
  • 4 mskpinjenötter- rostade

Gör så här

  1. Ansa och dela broccolin i buketter. Ångkoka broccolibuketterna ca 3 min.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag, spara 1 dl av vattnet.

  3. Fräs skinkan i smöret i en stor stekpanna ca 1 min. Ta upp skinkan och spara den till garnering.

  4. Häll oljan i pannan. Tillsätt vitlök, spansk peppar och citronskal och fräs ca 1 minut. Blanda i broccolin och pastan. Häll över citronsaften. Tillsätt ev det sparade pastavattnet om pastan känns för torr. Låt allt bli genomvarmt.

  5. Lägg pastan på ett varmt fat. Strö över parmesan och pinjenötter. Garnera med skinkan.

Vad tyckte du om receptet?