Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Citronen ger frisk smak till den här rätten.
Ansa och dela broccolin i buketter. Ångkoka broccolibuketterna ca 3 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag, spara 1 dl av vattnet.
Fräs skinkan i smöret i en stor stekpanna ca 1 min. Ta upp skinkan och spara den till garnering.
Häll oljan i pannan. Tillsätt vitlök, spansk peppar och citronskal och fräs ca 1 minut. Blanda i broccolin och pastan. Häll över citronsaften. Tillsätt ev det sparade pastavattnet om pastan känns för torr. Låt allt bli genomvarmt.
Lägg pastan på ett varmt fat. Strö över parmesan och pinjenötter. Garnera med skinkan.