Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria citroncupcakes

Fräscha cupcakes med smak av läcker, syrlig citron! Spritsa på en frosting gjord på färskost och honung och garnera med lite rivet citronskal. Dessa smaskiga cupcakes är fria från både gluten och socker.

Glutenfria citroncupcakesGlutenfria citroncupcakesGlutenfria citroncupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 125 gsmör- mjukt
  • 1 dlsötströ- stevia eller lättströ
  • 1 dlhonung
  • 2ägg
  • 4 dlglutenfri mjölmix- till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljpulver
  • 1,5 dlgräddfil
  • 1citron- finrivet skal och saft

Frosting

  • 300 gphiladelphia- rumstempererad
  • 0,5 dlhonung
  • 50 gsmör- mjukt
  • citron- saft och finrivet skal

Till garnering

  • 0,5citron- finrivet skal

Gör så här

  1. Muffins: sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa smöret, sötströt, stevian eller lättströt och honung fluffigt.

  3. Tillsätt ett ägg i taget.

  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med gräddfilen. Vänd ner citronskalet och citronsaften i smeten.

  5. Häll smeten i pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

  7. Frosting: mixa färskosten och honungen, vispa ihop med smör, citronsaft och citronskal med elvisp.

  8. Fyll upp i en spritspåse med stjärntyll, spritsa på muffinsen.

  9. Garnering: garnera med finrivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du ett recept på glutenfri mjölmix.

Recept från Mitt kök