Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Min personliga favorit! Dessa muffins innehållande jordgubbar och citron är väldigt goda!
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt.
Smält smöret och blanda ner mjölken i det smälta smöret. Rör ner blandningen i äggvispet.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i blandningen lite i taget. Rör till en jämn smet. Tillsätt rivet citronskal.
Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll med smet ungefär till hälften. Grädda cirka 13-15 minuter.
Lägg muffinsen på ett galler, låt svalna.
Frosting: Rör det rumstempererade smöret slätt och blanda ner florsocker och vaniljpulver. Rör slätt och tillsätt jordgubbssylt. Vispa i cirka 5 minuter tills krämen blir fluffig. Tillsätt citronskal och eventuellt hushållsfärg.
Spritsa eller klicka ut frosting på muffinsen. Dekorera med strössel.
Recept från Mitt kök