Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rosta krispiga smulor gjorda på mandel, smör och honung. Varva smulorna med len citronfyllning och toppa med lättvispad grädde och lite rivet citronskal.
Smulor: Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa mandeln fint. Smält smöret. Blanda smöret med mandeln och honungen.
Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda smulorna i 10-12 minuter. Rör om och vänd på smulorna efter halva tiden. Ta ut smulorna och låt dem svalna.
Citronkräm: Vispa grädden lätt och ställ in den i kylen.
Vispa upp mascarpone och sötningsmedel. Vispa i vaniljpulvret eller fröna ur vaniljstången (dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna). Vänd i grädden, citronskalet och citronsaften.
Servering: Varva smulorna och citronkrämen i portionsglas. Toppa med vispad grädde och finrivet citronskal.
Recept från Mitt kök