Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citroncheesecake i glas

Rosta krispiga smulor gjorda på mandel, smör och honung. Varva smulorna med len citronfyllning och toppa med lättvispad grädde och lite rivet citronskal.

Citroncheesecake i glas
Citroncheesecake i glas
Citroncheesecake i glas
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Smulor

  • 200 gmandel
  • 100 gsmör
  • 1 mskhonung- flytande

Citronkräm

  • 2 dlvispgrädde
  • 250 gmascarpone
  • 0,5 dlsötningsmedel- till exempel Suketter strö
  • 0,5 tskvaniljpulver- eller ½ vaniljstång
  • 1citron- finrivet skal och citronsaften

Toppa med

  • 2 dlvispgrädde- lättvispad
  • citron- finrivet skal

Gör så här

  1. Smulor: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mixa mandeln fint. Smält smöret. Blanda smöret med mandeln och honungen.

  3. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda smulorna i 10-12 minuter. Rör om och vänd på smulorna efter halva tiden. Ta ut smulorna och låt dem svalna.

  4. Citronkräm: Vispa grädden lätt och ställ in den i kylen.

  5. Vispa upp mascarpone och sötningsmedel. Vispa i vaniljpulvret eller fröna ur vaniljstången (dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna). Vänd i grädden, citronskalet och citronsaften.

  6. Servering: Varva smulorna och citronkrämen i portionsglas. Toppa med vispad grädde och finrivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök