Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronbiskvitårta

I butiken brukar citronaromen stå bland hushållsfärger och smaksättare.

Citronbiskvitårta
Citronbiskvitårta
Citronbiskvitårta

Ingredienser

  • 400 gmandelmassa
  • 1ägg
  • 2äggvitor

Fyllning

  • 100 gsmör
  • 1,5 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2äggulor
  • 1citron- rivet skal
  • 1 tskcitron- pressad
  • 1 tskcedroolja
  • 0,5 krmsalt

Glasyr

  • 100 gchoklad lemon lime- vit (Fazer)
  • 1 mskrapsolja
  • hushållsfärg- gul, några droppar

Garnering

  • citronskal- rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Finfördela mandelmassan i matberedare. Tillsätt ägg och äggvitor och blanda till en jämn smet.

  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna. Lossa kakan från formen och låt kallna på galler.

  3. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget. Rör i citronskal, citronsaft, cedroolja och salt.

  4. Bred krämen över tårtbottnen. Ställ i frysen ca 30 min för att stelna.

  5. Bryt chokladen i bitar och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt olja och färga svagt gul med hushållsfärg. Bred chokladen över kakan. Garnera med rivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?