Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I butiken brukar citronaromen stå bland hushållsfärger och smaksättare.
Sätt ugnen på 200°. Finfördela mandelmassan i matberedare. Tillsätt ägg och äggvitor och blanda till en jämn smet.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna. Lossa kakan från formen och låt kallna på galler.
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget. Rör i citronskal, citronsaft, cedroolja och salt.
Bred krämen över tårtbottnen. Ställ i frysen ca 30 min för att stelna.
Bryt chokladen i bitar och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt olja och färga svagt gul med hushållsfärg. Bred chokladen över kakan. Garnera med rivet citronskal.