Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronbiskvier

Citronbiskvier
Citronbiskvier
Citronbiskvier
THOMAS CARLéN

Biskvibottnar

  • 500 gmandelmassa
  • 1,5 dlströsocker
  • 3äggvitor- 1 dl

Citronkräm

  • 3 dlvatten
  • 3,5 mskmarsánpulver för kokning
  • 1 dlvatten
  • 1äggula
  • 1 dlmatolja- kall
  • 300 gsmör
  • 1,5 dlströsocker
  • 150vit choklad
  • 1citron- rivet skal

Garnering

  • 300 gvit choklad
  • strössel- Färgat Nonpareille, Dr Oetker

Gör så här

  1. Riv mandelmassan. Vispa ihop den med sockret och äggvitan till en jämn smet. Spritsa ut smeten i klickar på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen vid knappt 200 grader tills de blir gyllenbruna, cirka 12 minuter.

  2. Koka upp 3 dl vatten i en kastrull. Vispa ut marsánpulvret i 1 dl ljummet vatten och vispa sedan ner blandningen i det kokande vattnet. Ta bort krämen från plattan när det börjar bubbla.

  3. Häll över krämen i en bunke och vispa tills krämen blir kall. Tillsätt äggula och olja under tiden. Skär smöret i mindre bitar, vispa ner det tillsammans med sockret. Vispa till en slät kräm. Smält den vita chokladen över vattenbad och rör i krämen. Ställ krämen i kylen tills den går att spritsa.

  4. Ta loss kakorna från bakplåtspapperet och vänd dem. Spritsa eller lägg en klick smörkräm med en sked på varje kaka. Kyl dem ordentligt.

  5. Smält garneringschokladen över vattenbad och doppa kakorna snabbt uppochner med smör­krämen i chokladen. Garnera med strössel. Lägg upp på bakgaller för att stelna. Förvara biskvierna i en tät burk i kylen eller frys dem.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök