Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vanliga biskvier kan upplevas lite mäktiga eftersom de innehåller smörkräm, men här bidrar lemon curd och citron med lite trevlig fräschör som gör de här biskvierna väldigt goda. Obesprutade, ekologiska och ätbara blommor blir fint att garnera biskvierna.
Mandelbottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan
i en bunke. Tillsätt äggvita, lite i taget, tills du får en slät och tjock
smet som går att spritsa. Det är inte säkert att all äggvita behövs.
Spritsa ut rundlar, 6–7 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 12–15 min tills de börjar bli gyllene. Låt dem svalna på ett galler.
Smörkräm: Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Fyll en spritspåse med krämen. Vänd på bottnarna så de ligger med den platta sidan uppåt. Spritsa eller klicka ut lite lemon curd i mitten
på varje botten.
Spritsa smörkrämen runtom lemon curden. Dra upp krämen från sidorna mot mitten av biskvin med en palett så den täcker lemon curden och får en slät topp. Låt biskvierna stå i kylskåp i ca 30 min
så att krämen stelnar.
Smält den vita chokladen i en skål över vattenbad. Doppa varje biskvi i chokladen och låt överflödig choklad rinna av. Låt biskvierna stelna i rumstemperatur.
Glasyr: Rör ihop ingredienserna till en trögflytande glasyr och
ringla den över biskvierna.