Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på citronbiskvier med Galliano. Vill du att biskvierna ska bli riktigt fina så tempererar du först chokladen. Värm den till 45°, kyl ner till 26° och värm upp till 28–29° igen.
Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan. Vispa ihop socker och äggvitor lätt. Vänd ner mandelmassan och rör till en smet. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills bottnarna fått fin färg. Ta ut och låt kallna.
Fyllning: Vispa smöret riktigt fluffigt och krämigt, ca 3 min. Tillsätt äggula, florsocker och vaniljsocker och vispa ordentligt. Tillsätt likören, lite i taget, och vispa slätt. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i smörkrämen.
Bred ut smörkrämen på bottnarna. Ställ i kylen ca 30 min.
Hacka 300 g choklad och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa försiktigt ner biskvitopparna i chokladen och låt rinna av lite. Ställ biskvierna i kylen så att chokladen stelnar.
Hacka och smält 50 g choklad. Ringla den över biskvierna.