Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- & olivkyckling


Kyckling, svarta oliver och squash är gott i den här syrliga grytan. Örterna ska bara anas.

Citron- & olivkyckling

Citron- & olivkyckling

Citron- & olivkyckling

Annika Broman

Ingredienser

  • 4kycklingklubbor- eller 1 hel kyckling
  • 1lök- gul
  • 2vitlöksklyftor
  • margarin- eller smör att steka i
  • 1 mskvetemjöl
  • 2 dlvatten- + 1 hönsbuljongtärning
  • 2lagerblad
  • 23 mskcitron- pressad
  • 1squash
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlsvarta oliver- med kärnor
  • 0,5 tskrosmarin
  • 0,5 tsktimjan

Till servering:

  • sallad- ugnsstekt potatisen

Gör så här

  1. Dela kycklingklubborna en gång. Om du använder en hel kyckling - dela den i 6-7 jämnstora bitar.

  2. Hacka löken och pressa vitlöken. Stek kyckling, lök och vitlök i margarin eller smör i en stekpanna. Salta och peppra och lägg över allt i en gryta. Strö på vetemjöl och rör om.

  3. Vispa ur stekpannan med vattnet och tillsätt det sedan till grytan tillsammans med buljongtärning, lagerblad och den mindre mängden citron. Låt grytan koka under lock i 40 minuter, rör då och då.

  4. Skär squashen i stavar och stek dem i stekpannan. Tillsätt squash, grädde och oliver när det återstår 5 minuter.

  5. Stöt rosmarin och timjan i en mortel och avsluta med att röra ner det. Smaka av med eventuellt mer citron. Grytan ska smaka ganska mycket av citron. Servera citron- och olivkycklingen med ugnsstekt potatis och en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök