Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Citron- och vodkasill är en fräsch sill med mycket smak. Om inte all sill går åt på påskbordet håller den ca 1 vecka i kylen.
Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löses upp. Låt lagen kallna.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet i smala strimlor med ett zestjärn eller skär bort det gula skalet med en vass kniv och finstrimla det. Blanda citronskalet med 1 dl av ättikslagen och ställ i kylen.
Halvera citronen och pressa ut 1/2 dl saft. Blanda resterande ättikslag med citronsaft och vodka.
Spola av sillfiléerna med kallt vatten och torka dem med hushållspapper. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar. Skala och strimla schalottenlöken. Ansa och strimla purjolöken. Varva sill och lök i en burk och häll över lagen. Låt stå i kylen ca 2 dygn.
Låt citronskalen rinna av. Blanda ner skalen i sillen och servera.