Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 36g
Kolhydrater: 40g
Citron- och vitlökssmörbakad kyckling med salvia- och parmesangnocchi är en riktig smakbomb.
Sätt ugnen på 250°. Skär kycklingklubborna i två delar så att det blir lår och ben. Lägg kycklingdelarna i en ugnssäker form.
Skölj citronen noga i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda citronskal, vitlök och smör. Klicka ut 2/3 av smöret över kycklingen. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 15 min. Sätt ugnen på grillvärme. Grilla kycklingen ca 8 min, så att den blir genomstekt och skinnet krispigt och gyllenbrunt.
Koka gnocchin i saltat vatten ca 2 min och låt rinna av. Skär bort nedre delen av stjälken på sparrisen och skär varje sparris i 3–4 bitar. Smält resterande kryddsmör i en stekpanna med släpplättbeläggning och stek gnocchi och sparris på medelhög värme ca 5 min.
Grovhacka salvian och vänd ner i gnocchin tillsammans med 1 dl parmesanost. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Servera gnocchin med kycklingen och toppa med 1/2 dl parmesanost.