Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronbakad kyckling med parmesangnocchi

Citron- och vitlökssmörbakad kyckling med salvia- och parmesangnocchi är en riktig smakbomb.

Citronbakad kyckling med parmesangnocchi
Citronbakad kyckling med parmesangnocchi
Citronbakad kyckling med parmesangnocchi
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4kycklingklubbor- (à 250 g)
  • 1citron- liten
  • 4vitlöksklyftor
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 500 gpotatisgnocchi- färsk
  • 250 gsparris- grön
  • 0,5 krukasalvia
  • 1 dlparmesan- riven, + 0,5 dl
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär kycklingklubborna i två delar så att det blir lår och ben. Lägg kyckling­delarna i en ugnssäker form.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda citronskal, vitlök och smör. Klicka ut 2/3 av smöret över kycklingen. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 15 min. Sätt ugnen på grillvärme. Grilla kycklingen ca 8 min, så att den blir genomstekt och skinnet krispigt och ­gyllenbrunt.

  4. Koka gnocchin i saltat vatten ca 2 min och låt rinna av. Skär bort nedre delen av stjälken på sparrisen och skär varje sparris i 3–4 bitar. Smält resterande kryddsmör i en stekpanna med släpplättbeläggning och stek gnocchi och sparris på medelhög värme ca 5 min.

  5. Grovhacka salvian och vänd ner i gnocchin tillsammans med 1 dl parmesanost. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Servera ­gnocchin med kycklingen och toppa med 1/2 dl parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?