Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lätt beroendeframkallande sötsyrliga citronmuffins som dessutom är väldigt lättbakade. Toppa med valmöfrön en syrligt god glasyr som hälls över muffinsen.
Sätt ugnen på 225°. Rör smör och socker vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta av skalet och pressa ut ca 2 msk saft. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål.
Rör ner citronskal och -saft, mjöl, gräddfil och vallmofrön i äggsmeten. Se till att allt blandas väl.
Fördela smeten i 12 pappersformar ställda i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.
Glasyr: Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal och -saft med florsocker till en glasyr. Häll över muffinsen och bred ut. Strö över lite vallmofrön och ev strimlat citronskal.