Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingsteaks i citron- och timjanmarinad

Kycklingsteak är en ny produkt, som är urbenad kycklingklubba med skinn. Du kan byta ut kycklingsteak mot exempelvis kycklinglår eller bröst med skinn. Receptet är beräknat till 4 personer, men är man mycket hungrig, så kan rätten serveras till 2.

Kycklingsteaks i citron- och timjanmarinad
Kycklingsteaks i citron- och timjanmarinad
Kycklingsteaks i citron- och timjanmarinad
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2kycklingsteaks- ca 425 g
  • salt- peppar
  • 3 mskolivolja
  • 23 msktimjanblad- plockade
  • 1citron- finrivet skal
  • 2 krmchiliflingor

Till servering

  • rostade cocktailtomater- se separat recept ovan
  • yoghurt- eller creme fraiche
  • bröd- gott, kokt pasta, gryn

Stekta citronskivor

  • 1citron- vältvättad
  • 12 msksmör och rapsolja
  • 1 tsksocker

Gör så här

  1. Rumstemperera först kycklingen före tillagningen i ca 10 minuter.

  2. Gnid in kycklingen med salt och peppar.

  3. Blanda olivolja, timjanblad, citronskal och vitlök i en bunke. Lägg kycklingen i marinaden, täck med plastfilm och låt marinera i kylskåp 2-3 timmar, gärna över natten. Vänd kycklingen 2-3 gånger under tiden.

  4. Hetta upp en grillpanna och grilla kycklingen 5-8 minuter på varje sida. Efterstek under lock ca 10 minuter eller tills köttet är helt genomstekt.

  5. Stekt citroner: Skiva citronen. Hetta upp smör & rapsolja i en stekpanna. Stek i citronskivorna ca 1 minut på varje sida, strö över sockret på slutet av stekningstiden.

  6. Servera med cocktailtomater, citronskivor och yoghurt. Gott bröd, kokt pasta eller gryn passar bra till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök