Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingsteak är en ny produkt, som är urbenad kycklingklubba med skinn. Du kan byta ut kycklingsteak mot exempelvis kycklinglår eller bröst med skinn. Receptet är beräknat till 4 personer, men är man mycket hungrig, så kan rätten serveras till 2.
Rumstemperera först kycklingen före tillagningen i ca 10 minuter.
Gnid in kycklingen med salt och peppar.
Blanda olivolja, timjanblad, citronskal och vitlök i en bunke. Lägg kycklingen i marinaden, täck med plastfilm och låt marinera i kylskåp 2-3 timmar, gärna över natten. Vänd kycklingen 2-3 gånger under tiden.
Hetta upp en grillpanna och grilla kycklingen 5-8 minuter på varje sida. Efterstek under lock ca 10 minuter eller tills köttet är helt genomstekt.
Stekt citroner: Skiva citronen. Hetta upp smör & rapsolja i en stekpanna. Stek i citronskivorna ca 1 minut på varje sida, strö över sockret på slutet av stekningstiden.
Servera med cocktailtomater, citronskivor och yoghurt. Gott bröd, kokt pasta eller gryn passar bra till.
Recept från Mitt kök