Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ugnsbakad kyckling. Lättlagad kyckling i ugn som här får smak av vitlök och dressing med citron och timjan. Serveras ljummen eller kall.
Sätt ugnen på 125°. Skala och krossa vitlöksklyftan. Stek vitlöken i smör så att den får lite färg. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor 2–3 min, tills de blir gyllene. Krydda med timjan, salt och peppar.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, beräkna ca 30 min. Låt den vila 10 min.
Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.
Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg på ett serveringsfat. Skeda över dressingen och toppa med timjankvistar.