Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lyxig citron- och timjankryddad majskyckling i skummig potatis- och jordärtskockssoppa. Servera soppan till 4 personer som huvudrätt eller till 8 personer som förrätt. Soppa, kyckling och kroketter kan förberedas dagen före, men vänta med att fritera till strax före servering.
Kroketter: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt rinna och ånga av. Pressa potatien med potatispress och blanda med mjölk, ost, citronskal, salt och peppar. Låt potatisen svalna något och rulla till 24 små bollar. Låt kallna i kylen.
Rulla kroketterna först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i panko.
Kyckling: Sätt ugnen på 125 grader. Blanda citronskal och timjan. Fördela det under skinnet på kycklingen. Strö på salt och peppar. Bryn kycklingen i olja tills den fått fin färg, ca 3 min. Lägg över i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68 grader, ca 30 min.
Soppa: Skala och skär potatis och jordärtskockor i mindre bitar. Fräs rotfrukterna i olja ca 3 min. Häll på vin, vatten och fond. Låt koka ca 15 min under lock. Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt grädde och mjölk. Krydda med citronsaft, salt och peppar. Koka upp.
Fritering: Hetta upp olja till kroketterna i en gryta eller fritös till 170 grader. Fritera kroketterna tills paneringen har fått fin färg och kroketterna är genomvarma.
Fördela soppan på tallrikar och lägg i bitar av kyckling. Garnera med timjan och servera med ostkroketter.