Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och timjanmarinerade morötter

Använd gärna morötter i olika färger för en ännu vackrare rätt! 

Citron- och timjanmarinerade morötter
Citron- och timjanmarinerade morötter
Citron- och timjanmarinerade morötter
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gmorötter
  • 2 lvatten
  • 1 msksalt
  • 1citron
  • 1 krukatimjan
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 tskströsocker
  • 1 tskflingsalt
  • 1 dlrapsolja
  • 0,5 dlvitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär dem i stavar. Koka upp vatten med salt och koka morötterna 3-5 min.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Plocka timjankvistarna. Skala och hacka vitlöken. Blanda alltsammans i en skål.

  3. Blanda socker, salt, vinäger och olja. Häll vinägretten över morötterna. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?