Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och rosmarinsill

En vårfräsch sill som bara blir godare av att stå några dygn i kylen.

Citron- och rosmarinsill
Citron- och rosmarinsill
Citron- och rosmarinsill

Ingredienser

  • 200 gsillfiléer- urvattnade
  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 10kryddpepparkorn- krossade
  • 3rosmarinkvistar- färska
  • 1lagerblad
  • 2salladslökar
  • 0,5citron
  • 0,5 dlättiksprit- 12 procent

Gör så här

  1. Koka upp vatten, strösocker, ättiksprit, kryddpeppar, rosmarin och lagerblad. Låt lagen kallna.

  2. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skiva salladslöken och citronen.

  3. Varva sillen med lök och citron i en burk. Häll över lagen.

  4. Låt det stå minst 1 dygn i kylen.

Vad tyckte du om receptet?