Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och ­rosmarin­marinerad fläskfilé med tomat- och bönsallad

Citron- och ­rosmarin­marinerad fläskfilé marinerad med citron och rosmarin. Till det en tomat och bönsallad som i Provence – rosésallad, citron och rosmarin .

Citron- och ­rosmarin­marinerad fläskfilé med tomat- och bönsalladCitron- och ­rosmarin­marinerad fläskfilé med tomat- och bönsalladCitron- och ­rosmarin­marinerad fläskfilé med tomat- och bönsallad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1,2 kgfläskfilé
  • 3vitlöksklyftor
  • 1citron
  • 4 mskolivolja
  • 2 mskrosmarin- finhackad
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Tomat- och bönsallad

  • 0,5rosésallad
  • 200 gharicots verts
  • 600 gtomater- blandade
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tskrödvinsvinäger
  • 1 dlrapsolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 kvistrosmarin

Gör så här

  1. Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Skala och ­finhacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda vitlök, citronskal, olja, rosmarin, salt och peppar. Häll blandningen i plast­påsen och massera in marinaden i köttet. Låt stå i kylen ca 8 timmar. Ta fram köttet i rumstemperatur 1 timme före tillagning.

  2. Sätt ugnen på 150°. Bryn köttet runt om i het panna. Lägg det i en ugnssäker form. Stek färdigt ­köttet mitt i ugnen till 65° innertemperatur, 30–40 min. Rullain det i bakplåtspapper och låt vila ca 15 min.

  3. Tomat- och ­bönsallad: Plocka bladen från rosésalladen. Lägg dem i iskallt vatten och ställ i kylen 2 timmar. Slunga eller låt salladsbladen ­torka på en kökshandduk. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola dem i kallt vatten. Skiva ­tomaterna.

  4. Blanda senap och vinäger. Vispa i oljan droppvis tills vinägretten tjocknar. Krydda med salt och peppar.

  5. Kökstipset! Lägg gärna köttet i marinad kvällen före så den hinner ta smak. Köttet steks till en låg innertemperatur, men den stiger när köttet fått vila inlindat i bakplåtspapper.

Vad tyckte du om receptet?