Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Citron- och rosmarinmarinerad fläskfilé marinerad med citron och rosmarin. Till det en tomat och bönsallad som i Provence – rosésallad, citron och rosmarin .
Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda vitlök, citronskal, olja, rosmarin, salt och peppar. Häll blandningen i plastpåsen och massera in marinaden i köttet. Låt stå i kylen ca 8 timmar. Ta fram köttet i rumstemperatur 1 timme före tillagning.
Sätt ugnen på 150°. Bryn köttet runt om i het panna. Lägg det i en ugnssäker form. Stek färdigt köttet mitt i ugnen till 65° innertemperatur, 30–40 min. Rullain det i bakplåtspapper och låt vila ca 15 min.
Tomat- och bönsallad: Plocka bladen från rosésalladen. Lägg dem i iskallt vatten och ställ i kylen 2 timmar. Slunga eller låt salladsbladen torka på en kökshandduk. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola dem i kallt vatten. Skiva tomaterna.
Blanda senap och vinäger. Vispa i oljan droppvis tills vinägretten tjocknar. Krydda med salt och peppar.
Kökstipset! Lägg gärna köttet i marinad kvällen före så den hinner ta smak. Köttet steks till en låg innertemperatur, men den stiger när köttet fått vila inlindat i bakplåtspapper.