Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och rödlökschutney

Söt och frisk chutney som passar utmärkt  till lammet och gratängen. Håller ca 1 månad i kyl.

Citron- och rödlökschutney
Citron- och rödlökschutney
Citron- och rödlökschutney
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2citroner
  • 2rödlökar- mindre
  • 1vitlöksklyfta
  • 1ingefära- bit färsk (ca 2 cm)
  • 1kanelstång
  • 2,5 dlströsocker
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 0,5 dlvatten
  • 1röd chili- tex spansk peppar
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Skölj citronerna noga i ljummet vatten och skala dem med potatisskalare. Strimla skalet och skär bort det vita av köttet. Halvera och skiva citronen.

  2. Skala och skiva lök och vitlök. Skala och finriv ingefäran. Blanda citron, lök, ingefära, kanelstång, socker, ättika och vatten i en kastrull. Sjud under lock ca 20 min.

  3. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner chili och salt i chutneyn. Häll upp i glasburk eller skål och låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?