Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här kycklingen tillagas med fördel utomhus i en grill med lock, men det går även utmärkt att steka kycklingen i ugn.
Dra försiktigt upp skinnet på bröstsidan och lossa genom att sticka in ett finger på var sida om mitten. Peta in hackad persilja och basilika under skinnet och droppa i lite olivolja.
Gnid kycklingen invändigt med salt. Skölj och dela citronen. Stoppa in citronhalvorna och rosmarinkvistarna i kycklingen.
Bind upp kycklingen ordentligt med bindgarn.
Skär två djupa snitt med en vass kniv i tvärs över varje kycklinglår, så värmen kan tränga in bättre i köttet.
Använd händerna och gnid in hela kycklingen med olivolja och krydda den utvändigt med generöst med salt och nymalen svartpeppar.
Gör i ordning grillen med briketter på sidorna och en liten aluminiumform i mitten. Häll vin i formen, tänd grillen, vänta på glöden, placera kycklingen med bröstsidan uppåt på gallret över formen. Grilla under lock i cirka 1 timme, tills kycklingen är färdig. Du kan även steka kycklingen på galler i ugnen (sätt en långpanna under gallret och ställ en liten form med vinet i långpannan), 175 grader, cirka 1 1/2 timme.
Recept från Mitt kök