Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och örtfylld kyckling


Den här kycklingen tillagas med fördel utomhus i en grill med lock, men det går även utmärkt att steka kycklingen i ugn.

Citron- och örtfylld kyckling

Citron- och örtfylld kyckling

Citron- och örtfylld kyckling

Annika Broman

Ingredienser

  • 1gårdskyckling- cirka 1 1/2 kg, urtagen och sköljd
  • 1,5 dlpersilja- repad, finhackad färsk + basilika
  • 4 mskolivolja
  • 1citron- ekologisk
  • 3 kvistarrosmarin- färsk
  • 1 dlvitt vin
  • salt
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Dra försiktigt upp skinnet på bröstsidan och lossa genom att sticka in ett finger på var sida om mitten. Peta in hackad persilja och basilika under skinnet och droppa i lite olivolja.

  2. Gnid kycklingen invändigt med salt. Skölj och dela citronen. Stoppa in citronhalvorna och rosmarinkvistarna i kycklingen.

  3. Bind upp kycklingen ordentligt med bindgarn.

  4. Skär två djupa snitt med en vass kniv i tvärs över varje kycklinglår, så värmen kan tränga in bättre i köttet.

  5. Använd händerna och gnid in hela kycklingen med olivolja och krydda den utvändigt med generöst med salt och nymalen svartpeppar.

  6. Gör i ordning grillen med briketter på sidorna och en liten aluminiumform i mitten. Häll vin i formen, tänd grillen, vänta på glöden, placera kycklingen med bröstsidan uppåt på gallret över formen. Grilla under lock i cirka 1 timme, tills kycklingen är färdig. Du kan även steka kycklingen på galler i ugnen (sätt en långpanna under gallret och ställ en liten form med vinet i långpannan), 175 grader, cirka 1 1/2 timme.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök