Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och olivkyckling

En frisk och syrlig rätt som inspirerats av Medelhavet, både i smak och enkelhet. Servera med bröd men även potatis, ris eller pasta är gott till. Två kycklinglår utan skinn och ben ger ca 80 g rent, tillagat kött.

Citron- och olivkycklingCitron- och olivkycklingCitron- och olivkyckling

Ingredienser

  • 4kycklinglår- med ben
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 mskolivolja
  • 2 dlvatten
  • 0,5 tärninghönsbuljong
  • 0,5 dlolivspad
  • 0,5 dlgröna oliver
  • 4citronskivor
  • 0,5 burkkikärter- (125 g)

Tillbehör

  • 100 ggrovt bröd- med kostfiber
  • 150 gsalladssorter- blandade

Gör så här

  1. Dra skinnet av kycklinglåren. Salta och peppra. Hetta upp oljan i en stekpanna, gärna med släpplättbeläggning. Bryn låren runt om så att de får färg.

  2. Koka upp vatten, buljongtärning och olivspad i en liten gryta. Skiva oliverna. Lägg kycklinglåren i grytan med citronskivor och oliver. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.

  3. Lägg i sköljda och avrunna kikärter, låt bli varmt och servera med gott bröd och sallad. Ca 420 kcal, varav 14 g fett, 40 g kolhydrater, 31 g protein.

Vad tyckte du om receptet?