Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 14g
Protein: 31g
Kolhydrater: 40g
En frisk och syrlig rätt som inspirerats av Medelhavet, både i smak och enkelhet. Servera med bröd men även potatis, ris eller pasta är gott till. Två kycklinglår utan skinn och ben ger ca 80 g rent, tillagat kött.
Dra skinnet av kycklinglåren. Salta och peppra. Hetta upp oljan i en stekpanna, gärna med släpplättbeläggning. Bryn låren runt om så att de får färg.
Koka upp vatten, buljongtärning och olivspad i en liten gryta. Skiva oliverna. Lägg kycklinglåren i grytan med citronskivor och oliver. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
Lägg i sköljda och avrunna kikärter, låt bli varmt och servera med gott bröd och sallad. Ca 420 kcal, varav 14 g fett, 40 g kolhydrater, 31 g protein.