Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig botten tack vare de rivna morötterna och livsfarligt god glasyr med vit choklad. Det är hemligheten bakom dessa tacksamma påskrutor som går utmärkt att frysa in.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp. Tillsätt olja och rivna morötter. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i smeten.
Täck en djup bakplåt med två bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter. Kontrollera att kakan är färdigbakad med hjälp av en baksticka. Låt kakan svalna.
Hacka den vita chokladen och smält den i vattenbad. Rör ner den smälta chokladen i färskosten och bred glasyren över kakan. Riv eventuellt lite vit choklad eller citronskal över kakan och skär i bitar. Kakan går utmärkt att frysa med glasyren på.
Recept från Mitt kök