Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och morotskaka med vit chokladglasyr


Saftig botten tack vare de rivna morötterna och livsfarligt god glasyr med vit choklad. Det är hemligheten bakom dessa tacksamma påskrutor som går utmärkt att frysa in.

Citron- och morotskaka med vit chokladglasyr

Citron- och morotskaka med vit chokladglasyr

Citron- och morotskaka med vit chokladglasyr

ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 5ägg
  • 5 dlströsocker
  • 2 dlmatolja
  • 500 gmorötter- rivna
  • skal- Rivet och pressad saft från 1, 5 citron
  • 9 dlvetemjöl
  • 1,5 mskbakpulver
  • 2 mskvaniljsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 200 gfärskost
  • 200 gvit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp. Tillsätt olja och rivna morötter. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i smeten.

  2. Täck en djup bakplåt med två bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter. Kontrollera att kakan är färdigbakad med hjälp av en baksticka. Låt kakan svalna.

  3. Hacka den vita chokladen och smält den i vattenbad. Rör ner den smälta chokladen i färskosten och bred glasyren över kakan. Riv eventuellt lite vit choklad eller citronskal över kakan och skär i bitar. Kakan går utmärkt att frysa med glasyren på.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök