Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krydda din snaps - hemkryddat smakar bäst. Citron- och maskrossnaps är en harmonisk och god lite pepprig snaps med bra syra som passar till gravad lax, inlagd sill, gubbröra och gravad löjromsströmming.
Häll upp hälften av brännvinet i en burk. Lägg blommorna i en skål med kallt vatten 2–3 min. Sila bort vattnet. Dra av de gula kronbladen och lägg dem i burken med spriten. Låt dra 2 dygn.
Skölj citronen noga i ljummet vatten och skala av det gula skalet med en potatisskalare. Lägg citronskalet i flaskan med resten av spriten. Låt dra 2 dygn.
Sila bort blomblad och citronskal genom ett kaffefilter. Blanda de båda smaksatta snapsarna, häll upp i flaska och förvara mörkt och svalt.
Passar bra till: Gravad lax, inlagd sill, gubbröra och gravad löjromsströmming.