Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och limesill

Recept på citron- och limesill. Vänta med att blanda ner citron- och limeskivor till strax före servering, annars blir lagen för besk.

Citron- och limesillCitron- och limesillCitron- och limesill

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 2 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 0,5 tsksvartpeppar- hel
  • 1citron- liten
  • 1lime
  • 1rödlök- liten

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, ättika och pepparkorn i en kastrull. Koka upp och sjud tills sockret lösts upp. Låt kallna. Häll bort lagen från sillen och skär den i sneda bitar.

  2. Skölj citron och lime i ljummet vatten. Skär 2–3 tunna skivor av citron och lime, skär sedan skivorna i mindre bitar. Pressa ner 1 msk citronsaft och 1/2 msk limesaft i lagen. Skala och skär löken i strimlor.

  3. Varva sill och lök i en glasburk. Häll över lagen. Sillen går bra att servera direkt men drar åt sig smakerna bättre om den får stå 2 timmar i kylen. Blanda ner citron- och limeskivor strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Allt om Matredaktionen