Recept av Allt om Matredaktionen
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på citron- och limesill. Vänta med att blanda ner citron- och limeskivor till strax före servering, annars blir lagen för besk.
Blanda vatten, socker, ättika och pepparkorn i en kastrull. Koka upp och sjud tills sockret lösts upp. Låt kallna. Häll bort lagen från sillen och skär den i sneda bitar.
Skölj citron och lime i ljummet vatten. Skär 2–3 tunna skivor av citron och lime, skär sedan skivorna i mindre bitar. Pressa ner 1 msk citronsaft och 1/2 msk limesaft i lagen. Skala och skär löken i strimlor.
Varva sill och lök i en glasburk. Häll över lagen. Sillen går bra att servera direkt men drar åt sig smakerna bättre om den får stå 2 timmar i kylen. Blanda ner citron- och limeskivor strax före servering.
Recept av Allt om Matredaktionen