Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och lakritssnaps

Snapsen har en kraftigt kryddig smak. Kryddorna bör silas bort direkt när du smakat av, annars blir den för stark.

Citron- och lakritssnaps
Citron- och lakritssnaps
Citron- och lakritssnaps

Citron- och lakritssnaps

  • 3stjärnanis
  • 1lakritsrot
  • 1 kvistcitronverbena
  • 1 flaskabrännvin special- (35 cl)

Gör så här

  1. Krossa stjärnanisen lätt i morteln så att kärnorna lossnar. Krossa kärnorna i morteln.

  2. Lägg stjärnaniskärnor, lakritsrot och citronverbena i en flaska. Häll över spriten. Låt snapsen stå och dra i rumstemperatur 1–2 dagar. Sila och kyl före servering.

Vad tyckte du om receptet?