Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ny, spännande smak får den gravade strömmingen av citron och både färsk och torkad koriander. Strömmingen kan serveras som middagsmat med kokt potatis, som förrätt med sprött knäckebröd eller på buffébordet tillsammans med andra rätter. Här tipsar Agneta om en god lunchmacka. Strömmingen ska ha varit fryst minst 3 dygn före gravningen, enligt Livsmedelsverket.
Dra av skinnet från strömmingen. Blanda ihop ingredienserna till lagen och rör tills saltet löst sig.
Lägg strömmingen i lagen. Låt stå övertäckt i kylskåpet ca 12 timmar.
Låt strömmingen rinna av ordentligt i ett durkslag.
Plocka av korinaderbladen. Mixa samtliga ingredienser till såsen i en matberedare. Varva strömming och sås i en skål. Låt stå kallt ca 1 dygn.
Servera strömmingen på rågbröd med ägg och sallad.