Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på citron- och kaprisstekt laxkotlett med crème fraiche-hollandaise. Var försiktig med saltet, kaprisen står för en hel del sälta!
Såsen: Blanda äggulor och vin i en liten kastrull. Ställ kastrullen i en större kastrull med sjudande vatten.
Sjud under vispning tills gulorna tjocknat. Ta kastrullen från värmen. Vispa tills gulorna kallnat. Blanda i crème fraiche. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
Salta och peppra laxkotletterna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort det yttersta gula skalet och skär det i tunna strimlor. Stek laxen i smör och rapsolja ca 5 min på varje sida tillsammans med citronskal och kapris.
Halvera potatisen och blanda med spenat. Servera kotletterna med sås och spenatpotatis.