Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och kaprisstekt laxkotlett med crème fraiche-hollandaise

Recept på citron- och kaprisstekt laxkotlett med crème fraiche-hollandaise. Var försiktig med saltet, kaprisen står för en hel del sälta!

Citron- och kaprisstekt laxkotlett med crème fraiche-hollandaiseCitron- och kaprisstekt laxkotlett med crème fraiche-hollandaiseCitron- och kaprisstekt laxkotlett med crème fraiche-hollandaise

Ingredienser

  • 4laxkotletter- (à ca 200 g)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2citroner
  • 1 msksmör
  • 1 mskrapsolja
  • 4 mskkapris

Sås

  • 3äggulor
  • 3 mskvin- torrt vitt
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald

Tillbehör

  • 12potatisar- små nykokta
  • 1 påsebabyspenat- (80 g)

Gör så här

  1. Såsen: Blanda äggulor och vin i en liten kastrull. Ställ kastrullen i en större kastrull med sjudande vatten.

  2. Sjud under vispning tills gulorna tjocknat. Ta kastrullen från värmen. Vispa tills gulorna kallnat. Blanda i crème fraiche. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

  3. Salta och peppra laxkotletterna.  Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort det yttersta gula skalet och skär det i tunna strimlor. Stek laxen i smör och rapsolja ca 5 min på varje sida tillsammans med citronskal och kapris.

  4. Halvera potatisen och blanda med spenat. Servera kotletterna med sås och spenatpotatis.

Vad tyckte du om receptet?