Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Citron- och gurksill innehåller tre sorters gurka, färsk, salt och en lite sötare smörgåsgurka. En underbart god kombination tillsammans med sill.
Skär sillen i grova bitar. Skala, kärna ur och fintärna gurkan. Tärna saltgurka och smörgåsgurka.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.
Blanda majonnäsen med citronskal och -saft och smetana. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering. Blanda ner dill och ¾ av den hackade gurkan i såsen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner sillen och låt stå i kylen 24 timmar.
Strö över den sparade gurkan och garnera med dillkvistar före servering.