Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och gurksill

Citron- och gurksill innehåller tre sorters gurka, färsk, salt och en lite sötare smörgåsgurka. En underbart god kombination tillsammans med sill.

Citron- och gurksill
Citron- och gurksill
Citron- och gurksill

Ingredienser

  • 1,5 förp5-minuterssill
  • 1 bitgurka- (ca 10 cm)
  • 1saltgurka- liten
  • 6 skivorsmörgåsgurka
  • 1citron
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 msksmetana
  • 1 knippadill
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- svartpeppar

Gör så här

  1. Skär sillen i grova bitar. Skala, kärna ur och fintärna gurkan. Tärna saltgurka och smörgåsgurka.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.

  3. Blanda majonnäsen med citronskal och -saft och smetana. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering.  Blanda ner dill och ¾ av den hackade gurkan i såsen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner ­sillen och låt stå i kylen 24 timmar.

  4. Strö över den sparade gurkan och garnera med dillkvistar före servering.

Vad tyckte du om receptet?