Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fräsch och god sill som passar bra på till påsk och sommarbuffén. Servera gärna med gräddfil och dillkokt potatis.
Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar eller lägg in hela léer.
Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten och stjärn- anis. Dra av lagen från värmen och låt den svalna helt.
Skala silverlöken. Skiva silverlöken och fänkålen tunt med en mandolin.
Varva sill, lök, fänkål och rivet citronskal i en glasburk. Häll på lagen och låt sillen dra i lagen i minst 4 timmar.
Sätt på ett lock och förvara sillen i kylen.
Om du vill kan du servera sillen med gräddfil och dillkokt färskpotatis.
Recept från Mitt kök