Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och åbroddssill

Åbrodd är en ört som har en svag doft av citron som passar bra i sillinläggningen. Om det är svårt att få tag på åbrodd kan dill användas i stället.

Citron- och åbroddssill
Citron- och åbroddssill
Citron- och åbroddssill

Lag

  • 1 dlvatten
  • 1,5 dlströsocker
  • 5kryddnejlikor
  • 4kryddpepparkorn
  • 4lagerblad- gärna färska
  • 1citron- saft och strimlat skal
  • 2 burkinläggningssill
  • 2knipplökar- röda skivade
  • 2dill- eller åbrodd, kvistar

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker. Tillsätt nejlikor, kryddpeppar och lagerblad. Låt lagen kallna och häll i citronsaften.

  2. Skölj och skär sillfiléerna i drygt 1 cm breda bitar. Varva sill, rödlök, åbrodd och citronskal i en form. Häll på lagen och låt stå minst 1 dygn innan den serveras

Vad tyckte du om receptet?