Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 20g
Protein: 6g
Kolhydrater: 33g
Kakan, som också kallas Kronans kaka, kan lyxas till med bär och en klick grädde.
Sätt ugnen på 175°.
Krossa mandeln i en mixer tills konsistensen blir mjölig. Smält smöret och häll i en skål med mandelkrosset och sockret. Vispa ihop blandningen.
Mosa potatisarna till en slät massa och vänd ner i smeten. Rör i ett ägg i taget. Tillsätt ca 2 msk citronsaft och finrivet skal.
Smörj och bröa en kakform (ca 24 cm i diameter). Häll smeten i formen och grädda 40–45 min i mitten av ugnen.
Låt svalna och dekorera med florsocker och citronzest.