Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Välj mellan att göra denna goda dessert som portionspajer eller en stor vanlig. Pajerna fylls med en krämig och len citronkräm.
Kör vetemjöl, margarin eller smör till en deg i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör degen i ytterligare några sekunder.
Tryck ut degen i 6 portionspajformar eller en stor vanlig, cirka 28 centimeter i diameter. Ställ pajskalen kallt i minst 30 minuter. Förgrädda dem i 225 grader i cirka 10 minuter.
Blanda äggulor, vispgrädde, socker och citronskal i en kastrull. Låt alltsammans sjuda på mellanvärme under omrörning tills det är tjockt, krämen ska inte koka.
Tillsätt smöret i klickar och rör till en slät kräm. Låt krämen svalna.
Tillsätt cirka 2 msk sylt i de för- gräddade pajskalen och täck därefter med citronkrämen.
Vispa äggvitan till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till. Klicka eller spritsa marängsmeten ovanpå pajerna. Grädda i 225 grader tills marängen fått färg.
Servera pajerna rumstempererade eller kylskåpskalla.
Recept från Mitt kök