Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Yoghurt ger den saftiga mjuka kakan en fin syrlig smak som passar perfekt med kokos och passionsfrukt. Kakan fylls med kokosfrosting och toppas med passionsfruktssirap.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform, 20–22 cm i diameter.
2. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker med elvisp i 5–10 min tills det är vitt och krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa noga efter varje. Vispa ner yoghurt och citronskal.
3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner det i smeten, vänd ner det med en slickepott. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 min, känn med en provsticka om kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna helt. Ta ut kakan ur formen och dela den i två bottnar.
4. Passionsfruktssirap: Lägg passionsfrukt, vatten och strösocker i en liten kastrull. Värm det på medelvärme tills passionsfrukten tinat (om du använder fryst) och sockret har smält. Låt lagen sjuda på låg värme i 10–15 min tills den fått en sirapsliknande konsistens. Dra av kastrullen från plattan och låt sirapen svalna. Om sirapen känns för tjock kan du späda den med lite mer vatten.
5. Kokosfrosting: Rosta kokosen gyllenbrun i en torr stekpanna. Vispa färskost med smör, florsocker, kokos, limeskal och -saft vitt och fluffigt med en elvisp. Bred på frostingen på den nedre bottnen och lägg den andra botten ovanpå. Häll över passionsfruktssirapen.