Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och vallmokaka med chokladägg

Saftig citron- och vallmosockerkaka med en sötsyrlig glasyr på toppen. Kakan garneras med chokladägg och är rolig att få eller ge bort under påskfirandet. 

Citron- och vallmokaka med chokladägg
Citron- och vallmokaka med chokladägg
Citron- och vallmokaka med chokladägg
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 1citron
  • 2 dlströsocker
  • 3 storaägg
  • 3 dlkakmjöl- (Kungsörnen)
  • 1 mskvallmofrön- svarta

Glasyr

  • 1,5 dlflorsocker
  • 1,5 mskcitron- pressad

Fyllning

  • 200 ggodisägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna i ca 10 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, citronskal och mjöl och vispa ihop. Blanda i vallmofrön.

  3. Häll och bred ut smeten i en smord och bröad kransform, ca 1,5 liter. Grädda mitt i ugnen i ca 45 min tills kakan är klar, känn med provsticka. Låt den kallna.

  4. Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft. Ringla glasyren över kakan och låt den stelna. Fyll kakan med godisägg.

Vad tyckte du om receptet?