Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig citron- och vallmosockerkaka med en sötsyrlig glasyr på toppen. Kakan garneras med chokladägg och är rolig att få eller ge bort under påskfirandet.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna i ca 10 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, citronskal och mjöl och vispa ihop. Blanda i vallmofrön.
Häll och bred ut smeten i en smord och bröad kransform, ca 1,5 liter. Grädda mitt i ugnen i ca 45 min tills kakan är klar, känn med provsticka. Låt den kallna.
Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft. Ringla glasyren över kakan och låt den stelna. Fyll kakan med godisägg.