Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sega och goda kakor med fin smak av mandel, pistasch och citron. Kakorna får en sprucken yta tack vare att de rullas i socker innan gräddning.
Sätt ugnen på 175°. Mixa pistaschnötter och mandel fint. Tillsätt mjölet. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa
ut 2 msk saft.
Vispa äggvitor och salt till ett fast skum. Sikta ner 1/3 av nötmjölet tillsammans med sockret i äggskummet och vänd runt med en slickepott. Tillsätt vaniljsocker, citronskal och -saft och ytterligare 1/3 av mjölblandningen. Vänd runt med en slickepott och sikta ner
resten av blandningen. Vänd runt till en jämn smet.
Rulla smeten till 20 kulor. Häll strösocker och florsocker i varsin skål. Lägg varje boll först i strösockerskålen och skaka runt, och sedan i florsockerskålen och skaka runt. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–20 min. Låt kakorna kallna på plåten.