Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sötsyrlig och krämig cheesecake med mangogelégodis på toppen.
Mangokupoler: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Mixa mangon slät med stavmixer. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Tillsätt mangopurén och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i mangoblandningen. Häll smeten i silikonformar med små kupoler och frys i ca 4 tim.
Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund form, 20 cm i diameter. Mixa kexen tillsammans med smör och socker i en matberedare. Häll smulorna i formen och pressa med en sked så att pajbottnen blir jämn. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kallna.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Skölj 2 citroner noga i ljummet vatten. Riv skalet. Halvera alla citroner och pressa ut 1 3/4 dl saft. Värm saften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften under omrörning. Låt svalna.
Vispa ihop socker, färskost och citronskal. Vispa ner kondenserad mjölk och gelatinblandningen. Häll fyllningen i formen och ställ i frysen i 2–3 tim.
Garnera tårtan med mangokupoler, guldströssel och penséer.