Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och honungsmadeleiner

Klassiska madeleinekakor som får fin smak av citron och honung. Kakorna bakas utan vitt socker.

Citron- och honungsmadeleiner
Citron- och honungsmadeleiner
Citron- och honungsmadeleiner
Foto: Åsa Swanberg/ Expressen Lifestyle

Ingredienser

  • 0,5citron
  • 75 gsmör
  • 2ägg
  • 0,5 dlhonung
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 0,5 tskbakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°. Smörj och pudra en madeleineform med mjöl. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Smält smöret. Vispa ägg och honung fluffigt. Blanda ihop mjöl, vaniljpulver och bakpulver och sikta ner det i smeten. Blanda i citronskalet och därefter lite i taget av det smälta smöret. Rör ihop till en jämn smet.

  3. Fördela smeten i formarna. Ställ in formen mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 200°. Grädda kakorna i 8–9 min. Låt dem svalna 1–2 min i formen. Vänd upp kakorna på galler och låt dem kallna.

Vad tyckte du om receptet?