Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassiska madeleinekakor som får fin smak av citron och honung. Kakorna bakas utan vitt socker.
Sätt ugnen på 220°. Smörj och pudra en madeleineform med mjöl. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Smält smöret. Vispa ägg och honung fluffigt. Blanda ihop mjöl, vaniljpulver och bakpulver och sikta ner det i smeten. Blanda i citronskalet och därefter lite i taget av det smälta smöret. Rör ihop till en jämn smet.
Fördela smeten i formarna. Ställ in formen mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 200°. Grädda kakorna i 8–9 min. Låt dem svalna 1–2 min i formen. Vänd upp kakorna på galler och låt dem kallna.