Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och fetaostsill

Recept på inlagd sill med fetaost och citron. En oväntad smakkombination som är väldigt god! Det här blir snabbt en favorit. Servera gärna med kokt ägg och rostat surdegsbröd. Om man vill kan man droppa över lite olivolja när sillen ska serveras.

Citron- och fetaostsill
Citron- och fetaostsill
Citron- och fetaostsill
Inlagd sill med fetaost och citron Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- hel (430 g)
  • 1citron
  • 100 gfetaost
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 1 mskoregano- hackad
  • 1 krmnymald svartpeppar

Garnering

  • 50 gfetaost
  • oregano
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och torka den med hushållspapper. Skär sillen i 1–1 1/2 cm breda bitar.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft.

  3. Smula fetaosten. Blanda ner osten i yoghurten. Tillsätt citronskal, spara lite till garnering, -saft, oregano och peppar. Blanda i sillen.

  4. Lägg sillen i en skål och garnera med fetaost, citronskal, oregano och peppar.

Vad tyckte du om receptet?