Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron- och dillbaguetter

Lättbakade och goda baguetter med smak av både dill och citron. Använd gärna ekologiska citroner.

Citron- och dillbaguetter
Citron- och dillbaguetter
Citron- och dillbaguetter
Foto: ANDERS NORRSELL

Ingredienser

  • 2citroner
  • 5 dlvatten
  • 25 gjäst
  • 2 mskrapsolja
  • 10 dlvetemjöl special- (600 g)
  • 0,5 dldill- hackad
  • 2 tsksalt

Garnering

  • pumpakärnor
  • sesamfrö

Gör så här

  1. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalen. Värm vattnet till 37°. Smula jästen i degskålen och tillsätt lite av vattnet. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, olja och det mesta av mjölet.

  2. Arbeta degen väl i maskin ca 10 min. Tillsätt citronskal, dill och salt och arbeta degen ytterligare ca 5 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.

  3. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk, degen behöver inte arbetas vid utbakningen. Dela den i tre bitar.  Forma bitarna försiktigt till tre avlånga bröd och vrid dem ett par varv. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min.

  4. Sätt ugnen på 250° och sätt in en plåt i ugnen under tiden bröden jäser.

  5. Pensla bröden med vatten och strö på pumpakärnor och sesamfrö. Dra över bakplåtspappret på den heta plåten och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?