Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättbakade och goda baguetter med smak av både dill och citron. Använd gärna ekologiska citroner.
Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalen. Värm vattnet till 37°. Smula jästen i degskålen och tillsätt lite av vattnet. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, olja och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl i maskin ca 10 min. Tillsätt citronskal, dill och salt och arbeta degen ytterligare ca 5 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk, degen behöver inte arbetas vid utbakningen. Dela den i tre bitar. Forma bitarna försiktigt till tre avlånga bröd och vrid dem ett par varv. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min.
Sätt ugnen på 250° och sätt in en plåt i ugnen under tiden bröden jäser.
Pensla bröden med vatten och strö på pumpakärnor och sesamfrö. Dra över bakplåtspappret på den heta plåten och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.